Tijdlijn Koninginnedag 1999

Tijdlijn op basis van getuigenverklaringen

18.00 u. Marianne Vaatstra beëindigd haar werkzaamheden bij supermarkt de Poiesz in de Westereen.
19.00 u. Ruzie Spencer Sletering (vriend van Marianne Vaatstra) in café-snackbar ’t Filtsje in Kollum met asielzoekers, waarbij hem toegebeten werd: “we gaan je vriendinnetje pakken vanavond”
23.00 u. Marianne Vaatstra komt aan in de Paradiso in Kollum (met de auto gebracht door haar broer)
24.00 u. Marianne Vaatstra is samen met Spencer Sletering in ’t Filtsje.
00.30 u. Getuige Geke Haarsma ziet Marianne Vaatstra in Kollum bij de fietsen en constateert op basis van haar waarneming dat Marianne Vaatstra in een auto is meegenomen.
00.30 u. Spencer Sletering is gezien samen met zijn vriend Wietse Steensma bij de tennisvelden van Kollum door Verry Brouwer en zijn vriendin, zonder Marianne Vaatstra. Daarbij aantekenend dat Verry Brouwer en Spencer Sletering elkaar kenden, dorpsgenoten van elkaar. Het was een zeer heldere nacht (ook door Bauke Vaatstra bevestigd) waardoor Verry Brouwer de kleding van Spencer Sletering goed kon beschrijven.
01.30 u. Geke Haarsma ziet Spencer Sletering en Wietse Steensma bij de moeder van Spencer in de auto stappen.
01.35 u. Spencer Sletering stapt de Pyramide in Buitenpost om nog iets te eten.

Tijdlijn Openbaar Ministerie:

Vertrek uit Kollum: 01.30 u. (Bron: Opsporing Verzocht 4 mei 1999)

Vertrek van station: tijdstip niet vermeld

Aankomst bij De Swadde: 01.50 u. (Bron: requisitoir)

Afscheid Marianne (vervolgt alleen fietstocht): 01.55 u.

 

Pieter nodigt je graag uit!

Als onderzoekend persoon kan ik me goed voorstellen dat – als u de beide tijdlijnen naast elkaar ziet – er wellicht vragen opkomen. Hoe kan het dat er zo weinig overlap is tussen de getuigenverklaringen en de informatie van het Openbaar Ministerie? Maar misschien heeft u ook wel een detailvraag. Wij nodigen u graag uit om samen de laatste 1.5 kilometer van de fietstocht van Marianne Vaatstra te lopen. Onderweg staan we op een aantal markante punten stil. Ik zal dan aangeven wat het Openbaar Ministerie daarover schrijft. U kunt dan zelf een beeld vormen. Loopt u een keer mee? Vul dan het onderstaande formulier in en geef gerust uw interesse aan. Uiteraard is en blijft alles in vertrouwen.