Loop mee met Pieter Postma

Niets is zo verhelderend als, wanneer u zich ter plaatse laat voorlichten over wat zich heeft afgespeeld volgens het OM. Wanneer je daar bent ervaar je zelf dat meerdere zaken die zoals het OM ze ( in theorie ) voorstelt in de praktijk niet kunnen. Daar lopen en de uitleg aanhorend wordt het u duidelijk wat zich met name niet daar heeft afgespeeld. Voor de goede orde, ik loop dit voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen nooit alleen. We spreken af op het parkeerterrein van sportpark de Swadde te Buitenpost. We stellen ons kort aan u voor. Vervolgens begin ik met de introductie, voornamelijk wat zich heeft afgespeeld van dat Marianne Vaatstra in de Paradiso in Kollum was tot de Swadde waar we staan. Van getuigen weten we daar best veel van en nieuwe informatie is binnen gekomen. ( weet u toevallig ook meer, alles is welkom) Het OM wil het liefst wat er gebeurde vóór de vondst van het lichaam wegpoetsen, omdat zij daarover niet de regie in handen hebben, vanaf het moment van de vondst van het lichaam wel, vandaar.

Dan beginnen we te lopen, ik vertel u hoe Jasper en Marianne elkaar tegen gekomen zouden zijn en belicht op drie manieren dat hoe het OM dat beschrijft dat het niet waar kan zijn. Vervolgens lopen we door en komen na ongeveer 200 m. bij een rij van zes vrijstaande woningen, dus bewoning langs de route, alle kans voor iemand die achtervolgt wordt een erf op te fietsen, dan lopen we richting tunneltje waar het OM zegt dat Jasper Marianne over de rotonde zag fietsen en vervolgens om dan weer het fietspad op te fietsen. Ik vertel u over de achterstand van Jasper. We lopen door het tunneltje naar de plek waar Marianne weer op het fietspad ging fietsen. Op dat punt vertel ik u over de pijnlijke misser van het OM dat daar indertijd een sloot was! Er was geen mogelijkheid het fietspad op te fietsen. We lopen zo’n 350 meter door waar Jasper Marianne ingehaald zou hebben en haar stopte. Ik vertel u daar het onmogelijke verhaal hoe dat gegaan zou moeten zijn. Dan lopen we het weiland in, ik vertel over de twee sporen heen en terug, we zijn aanbeland op de plek waar Marianne Vaatstra haar lichaam gevonden is, het OM noemt het pd. Daar vertel ik u ook over de wonderlijke gang van zaken zoals het OM zich dat voorstelt. Ik vertel over de verwondingen aan de polsen. Zeer interessant en verhelderend is het verhaal van getuigen die door het OM zijn benaderd om de tijd in hun verklaringen aan te passen. Dat zegt heel veel over de zaak.

Natuurlijk wordt er veel meer informatie gegeven dan nu kort geschetst. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De reacties zijn unaniem na afloop dat het in de omgeving zelf zijn een heel ander beeld geeft dan men thuis voor ogen had. U krijgt tijdens de wandeling de meest up to date informatie omdat bij ons nieuwe informatie binnen druppelt. Met name van getuigen die door de recherche genegeerd zijn en nu hun hart willen luchten. U bent van harte uitgenodigd.

De volgende wandeling is op zaterdag 3 augustus a.s. aanvang 10.00 uur vanaf Jeltingalaan 80 (parkeerplaats sportpark de Swadde Buitenpost). De duur van de wandeling is ongeveer twee uren. Aanmelden is niet verplicht.

Ja, ik wil graag een keer meelopen